► Sant Roc de la Barroca.

Des de GI532 Can Pere Puig. Ruta 12 -- NP001

► Catalunya / Gironés / Vall de Llémena.

► Introducció:

Ruta 12 del Municipi de Sant Martí de Llémena, amb sortida i arribada al parking de la GI532 KM 1’500, Can Pere Puig, Per el Pujant per la Sitja i baixant per el grau de Santa María. Marques blaves.

► Ruta:

Parking GI532 km 1’500 – Can Pere Puig – Pujant de la Sitja – Sant Roc de la Barroca – Grau de Santa Maria – Pista de Can Pere Puig – Parking.

► Fitxa tècnica:

Pais/Comarca:      Catalunya / Gironés
Zona:                            Vall de Llémena
Itinerari:                  Circular
Epoca:                     Tot l’any
Durada:                    ≈ 2 hores
Distància:                3’15 Km
◊ Desnivell acum:     ⇑ 298 m   ⇓ 298 m
Dificultat:                Fàcil

Powered by Wikiloc
► Descripció del recorregut:

Ruta curta amb una forta pujada i excel·lents vistes. Sortim de l’aparcament a peu de carretera, una pista barrada per una cadena, porta a can Pere Puig, nosaltres agafem un corriol a la dreta de la cadena, pugem per el mig de les feixes, en poc minuts arribem a la casa, actualment en ruïnes, seguim per el camp en direcció oest, al final girem a la dreta, una petita senyal en indica el camí, en enfilem amb direcció al cingle tot seguint les marues blaves, el camí no te pèrdua, sempre amunt. Arribem damunt el cingle (559 m), a la dreta cap a Santa Lena i Santa Brigida, nosaltres anem cap a l’esquerra, tot resseguint la cinglera, al cap de uns 90 metres, un corriol poc fressat a la nostre dreta ens porta al cap de 50 metres al Cementiri dels Moros, curioses construccions circulars, segurament de època neolítica, similars a les barraques de vinya.
Tornem al camí, seguim en direcció sud per arribar a l’ermita de Sant Roc de la Barroca, edificada el 1447,  excel·lent mirador de la comarca, cal gaudir de les vistes (595 m).
Seguim el camí que gira cap al oest, tot resseguint el cingle, anem baixant suament durant 5-10 minuts, a la nostre esquerra una plataforma sobresurt del cingle, cal anar-hi i admirar les vistes, seguim baixant, el camí baixa sobtadament per les roques, deixem a la dreta un camí, en aquest moment tenim que buscar les marques
braves al costat del cingle (547 m), aquí deixem el camí principal que segueix en direcció oest i enfilem el camí del grau, que baixa de cop, entre l’arbreda. Tot seguint les marques, el camí va baixant paral·lel al cingle en direcció sud-est, desprès de passar per un rocam, deixem el camí amb marques vermelles (425 m), per agafar un corriol a la nostra esquerra marques blaves que segueix baixant, ara en direcció nord-est, travasem una pista, dins a trovarne un altre, on l’agafarem cap a l’esquerra, al cap d’uns minuts arribem al camps de Can Pere Puig, deixem la casa a l’esquerra, i tot seguint la pista, arribem al punt de sortida, la carretera GI-532.

► Cartografia:

ICC CATALUNYA

► Recomanacions:

Tota la ruta esta marcada amb marques blaves, menys al voltan’s de la finca de Can Pere Puig..

► Descarregas i enllaços:
Mapa
Gràfica
Track - .gpx
Galeria
Enllaç web
Enllaç web
► Com arribar-hi en cotxe:
► Previssió del temps: